За Нас

Фирма „Дитекс-СМ" ООД е основана през 1996 г. в гр. София, България и е утвърден и разпознаваем сред потребителите производител на спално бельо и кухненски текстил. Фирмата стартира производството си като част от семеен бизнес, чийто собственици и управители и до момента са г-н Димитър Иванов и г-жа Светломира Иванова.

В годините сме доказали стабилността си и способността си да отговорим на търсенето на потребителите. Част от клиентите ни са големи международни търговски вериги като Кауфланд България, Метро Кеш енд Кери България, Практикер Ритейл България, Максима България и др. Работим и с множество търговци, осъществяващи дейността си на местния пазар. Специално внимание е отделено на външно-търговските взаимоотношения с клиенти, в частност от Турция, за които се правят ежемесечни регулярни доставки. Голяма част от партньорите ни са от Европа, Турция и Китай.

„Дитекс-СМ" ООД разполага с две производствени бази в гр. София и гр. Враца, в чиито производства са заети над 50 души - специалисти от шевната промишленост и 15 души административен персонал. През 2012 г. е открита нова производствена фабрика в гр. Враца като продължение на усилията в посока се отговори на нарастващото търсене и необходимостта от повишаване на производствения капацитет. Във фабриката във Враца основно се произвеждат изделия като олекотени завивки, възглавници, покривки за легла и спални комплекти. Фабриката стартира с една линия за производство на вата и олекотени завивки, като през 2014 е добавена още една. През 2016 г. предстои закупуване на нова, трета, производствена линия за олекотени завивки и полиестерна вата, която да повиши допълнително производствените мощности.
Капацитетът на производство се увеличава с всяка следваща година като това се дължи на усилените инвестиции, които се правят в посока закупуване на нови и обновяване на съществуващите технически мощности, постоянното повишаване квалификацията на персонала, а също и непрекъснатото обновяване на портфолиото от продукти, в зависимост от търсенето на пазара и модните тенденции. 
Основни продукти, които се произвеждат от „Дитекс-СМ ООД са: олекотени завивки от различни видове материали, като приоритет са изделията от микрофибър в различни варианти; спални комплекти от памук и микрофибър; чаршафи с ластик за матрак от памучно трико и др. материи; възглавници; покривки за маса - подходящи както за дома, така и за хотели и ресторанти; покривки за легло и много други в зависимост от желанията и търсенето на нашите клиенти.
От 2014 г. фирма „Дитекс-СМ" ООД е сертифицирана по Оекотекс стандарт 100 за изделията си от полиестерни платове в това число - олекотени завивки, спални комплекти и др. През 2015 г. фирмата получи сертификат по ISO 9001 : 2008 за управление процесите на качеството.

„Дитекс-СМ" ООД се развива с положително темпове, което говори за добрия управленски капацитет на фирмата. Основните цели за бъдещото развитие на предприятието са свързани с увеличаване на конкурентоспособността му, за да запази доброто пазарно позициониране на националния и международния пазари и да навлезе успешно на външните западноевропейски пазари.