Препоръки за успешна подготовка за есента, 2020

Постнато отadmin14/10/20200 Коментар(и)

Есента вече е в разгара си и макар че все още е сравнително топло и разчитаме на „циганско лято”, трябва да подготвим дома си за предстоящите по-студени месеци.

Ако вече имате топлоизолация, проверили сте покрива, улуците и комина, уплътнили сте вратите и прозорците, обърнали сте внимание на климатиците, време е да се погрижите за есенния си гардероб, както и да внесете уют с топли завивки и при нужда с ново спално бельо.

За да бъде успешна вашата подготовка за по-хладните есенни дни на 2020г., отделете време за това, като имате предвид следните препоръки:

  1. Проверете дали завивките са за смяна

Нощите през есента са вече по-студени, така че може да сложите в спалнята си по-дебели завивки.

Ако решите да ги смените с нови, Ditex предлага зимни олекотени завивки от микрофибър, при които кухите влакна запазват обема си и осигуряват топлина и комфорт. Можете и просто да смените по-тънките одеяла с по-плътни, меки и пухкави.

  1. Обновете възглавниците си с нови и ароматизирани

Чудесен начин да освежите спалнята си е да подмените възглавниците си с нови, импрегнирани с приятни аромати от есенции на мента, лавандула, алое вера и др. Те ще ви осигурят свежест и спокоен сън, особено ако са изработени от висококачествена полиестерна материя.

  1. Помислете за нови чаршафи

Докато топлите нощи предполагат чаршафи от материя, поддържаща хлад в леглото, студените есенни нощи изискват по-топли чаршафи.

Особено подходящ за спално бельо през зимата е памучният сатен. Той е лъскав и мек като коприна, а освен това топли много приятно през зимния период. Чаршафите от памучен сатен внасят много лукс в спалнята, а и са подходящ подарък за ваш близък.

  1. Инвестирайте в уютни одеяла

Понеже есента е преходен сезон, може и да не бързате още да отоплявате дома си по-сериозно, ако помислите за подходящи одеяла. Те трябва да са няколко, за да можете вечер да се увиете с тях пред телевизора или сутрин на терасата да изпиете чаша кафе.

Разбира се, вълнените одеяла са класика. Те са най-популярни, от естествен материал са, топлят много, но пък се харесват и на молците.
Можете да се ориентирате и към други варианти за одеяла – от бамбук, поларени и др.

  1. Изчистете гардеробите от ненужни дрехи и домашен текстил

Есента е време, когато трябва да подредим основно гардеробите в дома си, като премахнем дрехи, които няма да обличаме в студеното време или пък просто не са ни нужни вече. Същото се отнася и за различни артикули, отнасящи се към домашния текстил.

Всичко ненужно в момента можете да преместите на по-отдалечени рафтове, а зимните палта, пуловери и др. да бъдат на по-удобно за ежедневна употреба място. При наличие на  специално помещение, например подпокривно пространство, можете да го използвате.

Ако вече сте успели да спазите всички тези препоръки, преди да е настъпила кулминацията на есента, можете да бъдете по-спокойни, че ще се радвате на топлина и комфорт в дома си през студения сезон.

Оставете коментар