Как да направите гостната стая по-уютна за празниците

Постнато отadmin08/12/20200 Коментар(и)

Коледните и Новогодишните празници наближават, което означава, че трябва да се подготвите - да помислите за подаръци, за меню на трапезата и за гостите, с които ще празнувате заедно.

За да не останете в последния момент затрупани с прекалено много неща за вършене, добре е още отсега в списъка си да добавите и грижата за удобството на гостите, които евентуално ще останат в дома ви. Няма значение дали са родители, брат, сестра или приятели.

Затова трябва да подготвите гостната си стая, като спазите някои съвети за ваше улеснение.

1. Погрижете се за удобно спално бельо

На първо място трябва да осигурите свежо спално бельо, като предвидите също чисто одеяло и подходяща завивка. Съобразете се с личните нужди на гостите си, дори с възрастта им – например ако са вашите родители или семейство с малко дете.

Някои хора не обичат завивката им да е много топла, така че сложете по-лек комплект чаршафи и одеяло.

Може би гостът ви има алергии – тогава подсигурете хипоалергенно спално бельо за спокоен сън.

Изборът на цвета на спалното бельо, одеялото и завивката също е важен. Добре е да има някои по-ярки цветове, но все пак не прекалявайте. Нека нюансите са по-ненатрапчиви и по-неутрални, за да сте сигурни, че на гостите ще им бъде комфортно.

Ако се затруднявате в избора на спално бельо, завивки или възглавници, винаги можете да разчитате на разнообразните и качествени продукти на Ditex.

2. Осигурете приятни успокояващи аромати

Можете да оставите маслен дифузер с няколко различни етерични масла в гостната си стая, за да го използват гостите ви, ако желаят. Лайката, ментата и лавандулата например са известни със своя успокояващ ефект и предразполагат към по-спокоен сън.

Ще бъде приятна изненада за вашите гости, ако им предложите ароматерапевтична възглавница с импрегнирани аромати.

3. Прибавете празнични детайли в интериора

За приятното прекарване на гостите ви е важно и празничното настроение, за което ще до принесат малки, но значими елементи от декора.

Това може да бъде празничен банер над леглото, някакви сезонни цветя – например Коледна звезда по Коледа или елхово клонче, малка декорирана възглавничка с препратка към съответния празник, ароматизирана свещ и др.

Не трябва да забравяте да оставите в гостната стая чисти кърпи, не са излишни и нова четка за зъби, паста за зъби, шампоан и душ гел, в случай, че гостът ви е пропуснал да си вземе тези неща. Може да оставите и няколко книги, ако смятате, че гостите ви ще имат нужда от четиво преди сън.

Дори гостите ви да останат в дома ви само за една нощ, ще имат нужда от място в гардероба за свои дрехи и някои лични вещи. Може да поставите и висящи стелажи за неща, които не могат да се сложат в гардероб или в чекмедже.

Не забравяйте да проверите и за прах навсякъде, дали всички крушки работят – с други думи, погледнете своята гостна през очите на гостите си. Нека им бъде уютно и приятно във вашия дом не само защото са празници, а и защото ще усетят вашата искрена загриженост за техния комфорт.

Оставете коментар