НАРЪЧНИК – как да изберем най-подходящата олекотена завивка за нас? - Част 1

Постнато отadmin27/07/20200 Коментар(и)

Когато настъпи моментът да избираме нова олекотена завивка, често се озоваваме изправени пред дилема. Но това е разбираемо, тъй като вече на пазара можем да намерим голямо разнообразие в материите, дизайна, дебелината и т.н. Нужно е обаче да знаем няколко важни подробности, които ще ни помогнат да направим най-правилната покупка.

Как да изберете най-подходящата олекотена завивка? Вече няма нужда  да си задавате този въпрос, тъй като в наръчника ще намерите всичко онова, което трябва да знаете. A, именно:

1. Избор на олекотена завивка според сезона.

Тук е важно да подчертаем, че не винаги дебелина на завивката определя всъщност колко топли. Преди всичко за студените месеци се препоръчва тя да бъде лека и пухкава, за да задържа възможно най-много топлина. През пролетта и есента използвайте олекотени завивки, които могат да „дишат” добре и откликват на телесната ви температура. Например двулицевата полиестерна олекотена завивка с пълнеж от 200 гр/м2, е подходяща за пролетта и лятото. Също добър вариант е олекотена завивка МАКС КОМФОРТ 4 сезона, която се състои от 2 завивки, захванати с копчета в ъглите. Едната завивка е с пълнеж от 150 гр/м2 и е подходяща за употреба в прохладните вечери на пролетта и лятото, а другата е с пълнеж от 250 гр/м2 и може да се ползва през есента и зимата. В наистина студените зимни вечери, може да ползвате двете завивки заедно, като ги захванете с копчетата, така ще постигнете пълнеж от 400 гр/м2, който ще ви предпази и от сибирските студове. Изработени са от изключително мека полиестерна материя със стилна ембосирана текстура.Завивките са леки, пухкави, не запарват, антибактериални и хипоалергенни.

2. Избор на олекотена завивка според пълнежа:

Най-общо, пълнежите за завивки се делят на два вида - естествени и изкуствени. Струва си да заложите на синтетичен пълнеж, ако имате алергия към някой от естествените материали. Тези завивки са много леки, издръжливи, антибактериални. Благодарение на кухите силиконизирани влакна, олекотените завивки произведени от 100% полиестер регулират и поддържат телесната температура според нуждата и сезона. През зимата ползвайте завивка с по-висока плътност на пълнежа 250-400 гр/м2, тогава топлината от тялото се задържа под завивката и не чувствате студ. Когато грамажът е по-нисък, 150-200 гр/м2, част от телесната температура се губи, тъй като влакната не са достатъчно на гъсто, за да задържат топлината, като по този начин се получава естествена вентилация и се чувстваме по-свежи в по-топлите вечери. Допълнителен плюс е, че лесно могат да се поддържат в домашни условия - да се перат в пералнята и да се сушат в сушилня.

Предимството на завивките с натурален пълнеж е, че са меки и позволяват на кожата ви да диша по-лесно в сравнение с изкуствените, тъй като естествените материи имат способността да абсорбират телесната влага. Най-популярните натурални пълнежи са пера (патешки или гъши) и пух.

Гамата от олекотени завивки на Дитекс със сигурност може да задоволи дори и най-изискания вкус. За тяхната изработка са използвани само висококачествени материали, както и различни цветове и дизайн, за да паснат на всеки дом. Допълнителна информация можете да намерите на сайта.

 

Оставете коментар